Apel cu Andrei Afiliere YouTube Grup Privat Blog Contact INVATA DE LA ANDREI Logare

Facebook Ads Romania - Cum Faci o Reclama | Tutorial Complet

Feb 25, 2021

Cum Faci o Reclama | Tutorial Complet - Facebook Ads Romania

BLOG REALIZAT PENTRU COMUNITATEA FACEBOOK ADS ROMANIA

In videoclipul de astazi, iti voi arata intreaga mea strategie pentru a lansa reclame noi si pentru a testa produse noi folosind Facebook Ads.

Iti voi arata pas cu pas cum sa faci o reclama si promovare pe Facebook, care este cel mai bun tip de campanie pentru advertising, cum sa faci marketing pentru produsul tau, lucrurile esentiale pentru publicitate in Facebook Ads, plus multe altele.

Strategia este structurata in mare parte pentru domeniul dropshipping dar te poate ajuta si te poate invata cum sa faci bani si sa te promovezi cu Facebook Ads indiferent de domeniul in care activezi.

Cu atat de multe optiuni pe care Facebook ti le ofera pentru a-ti promova afacerea, probabil ca nici nu esti sigur ce sa alegi, nu esti sigur daca sa mergi pe engagement sau pe conversions, asa ca in acest video iti voi arata exact strategia pe care o folosesc personal pentru a testa produse noi.

Voi trece pas cu pas prin tipurile de campanii pe care le folosesc in Facebook Ads si iti voi explica cand si de ce le folosesc.

Apoi voi trece la partea de ad set-uri, iti voi arata configurarea pe care o folosesc, tarile pe care le targetez, interesele pe care le folosesc si toate celelalte optiuni de care ai nevoie.

Pe partea de ad-uri, iti voi dezvalui ceva extrem de important si chiar esential ce trebuie implementat neaparat si in strategia ta de promovare pe Facebook incepand cu 2020.

Te asigur ca iti voi oferi cat mai multe din cunostintele si experienta mea.

Iti recomand sa dai click pe videoclipul de mai jos, sa il urmaresti in intregime si sa iti iei chiar si notite daca ai nevoie, pentru a te asigura ca iti dezvolti cat mai mult cunostintele in reclama si publicitate pe Facebook:

Pentru inceput, iti recomand sa ai exact aceleasi coloane pe care le am si eu in Facebook Ads.

Coloanele pe care eu le folosesc in Facebook Ads te vor ajuta extrem de mult in legatura cu strategia de promovare pe care o vom pune in aplicare.

Coloanele din Facebook Ads determina un factor extrem de important cand vine vorba de succesul tau in reclama si publicitate pe Facebook.

Cu ajutorul colanelor pe care tu personal ti le configurezi, vei putea studia asa-zisul 'data'.

Mai exact, vei putea studia rezultatele pe care le primesti pe urma reclamelor pe care le-ai rulat.

Rezultate de care ar fi destept sa te folosesti pentru a imbunatati performanta reclamelor si a promovarii tale, cat si performanta generala a magazinului tau.

Daca inca nu ti-ai configurat colanele din Facebook Ads in aceeasi ordine, click aici pentru a merge la videoclipul anterior in care am explicat exact cum sa le configurezi.

FACEBOOK AUCTION

FACEBOOK ADS ESTE PUBLICITATE PRIN LICITATIE

Un lucru important pe care trebuie sa-l ai in cap, este ca atunci cand cumperi reclame in Facebook Ads, le cumperi la licitatie.

Platforma Facebook Ads este o metoda de publicitate prin licitatie.

Detaliul acesta este foarte important si trebuie luat in considerare de fiecare data cand creezi o reclama noua pe Facebook.

Spun asta deoarece este clar ca nu vei avea succes daca nu cunosti cum ruleaza aceasta platforma de publicitate. 

Trebuie sa ai mereu in cap faptul ca Facebook iti arata reclamele pe platforma lor atunci cand tu castigi in licitatie. Licitatie care se creaza impreuna cu reclamele competitorilor tai din aceeasi categorie.

Aceasta licitatie are foarte multe variabile si nu depinde in niciun caz doar de bugetul pe care il oferi ad set-urilor sau campaniilor tale.

Hai sa iti ofer un exemplu concret:

Sa spunem ca ai un ad set cu un buget de $100. Probabil ca te gandesti ca nu vei avea cum sa castigi in fata unui competitor cu un buget de $150 dar asta este total gresit.

Dupa cum am mentionat, licitatia Facebook Ads, are mai multe variabile.

Asta pentru ca Facebook este interesat mai mult de utilizatori si de experienta pe care acestia o au pe platforma decat de banii pe care tu ii poti oferi.

Facebook este concentrat mult mai mult pe utilizatori si prioritatea #1 este ca acestia sa aiba o experienta cat mai buna pe platforma.

Asadar, daca reclama ta nu este calitativa si nu rezoneaza cu audienta target, este clar ca nu vei castiga in licitatie atat de usor si ca vei avea costuri crescute.

In contrast, daca reclama ta este super calitativa, rezoneaza cu audienta target din toate punctele de vedere si starneste engagement, atunci iti va fi mult mai usor sa castigi licitatia, ceea ce rezulta in costuri mult mai scazute si o profitabilitate mai mare a reclamelor tale.

Pare mult mai simplu acum, nu? 

CAMPAIGN OBJECTIVE

OBIECTIVUL CAMPANIEI TALE

Urmatorul lucru esential pe care trebuie sa il intelegi despre Facebook Ads inainte de a putea creea o reclama, este obiectivul pe care il alegi campaniei tale.

Cele mai intalnite optiuni in Facebook Ads sunt Conversions si Post Engagement.

Prin Conversions, practic ii spui Facebook-ului ca vrei sa-ti aduca clienti, vrei vanzari si asa iti va aduce, va incerca sa optimizeze toate ad-urile pe care le ai pentru a primi comenzi.

Iar aici intervine clasica intrebare: Pot alege obiectivul Conversions chiar daca nu am avut deloc comenzi pana acum si incep cu un Pixel si respectiv Ad Account complet nou?

Sigur ca poti face asta. Chiar asta iti si recomand iar motivul este deoarece Facebook isi cunoaste foarte bine consumatorii si va incerca sa iti atinga obiectivul ales direct de la inceput, chiar si daca incepi de la 0.

Prin Post Engagement, practic optimizezi campania ta si toate ad-urile pentru engagement. Asta inseamna reactii, comentarii si distribuiri la postarea ta de pe Facebook.

CBO (CAMPAIGN BUDGET OPTIMIZATION)

La nivelul campaniei, vei avea optiunea de a selecta CBO (Campaign Budget Optimization). Aceasta este o optiune recent implementata de Facebook, prin intermediul careia vei putea seta bugetul tau de reclama la nivelul campaniei.

Prin selectarea optiunii CBO, Facebook va avea control total la nivelul ad set-urilor asupra bugetului oferit campaniei. Facebook va distribui automat bugetul tau asupra ad set-urilor din campanie.

Asadar, unele ad set-uri din campanie vor cheltui mai mult sau mai putin decat celelalte, ceea ce este complet normal atunci cand selectezi aceasta optiune.

In cazul in care nu selectezi optiunea CBO, configurarea va ramane normala, la fel ca inainte, si vei putea seta bugetul tau de reclama la nivelul fiecarui ad set. Asadar, vei putea avea un buget diferit pentru fiecare ad set.

Asta a fost tot ce am tinut sa iti mentionez despre CBO dar imi poti lasa un comentariu la acest blog in cazul in care crezi ca te-ar ajuta un video sau un blog mai detaliat despre acest subiect.

Cam asta este tot ce iti pot detalia in text. Totusi, iti recomand sa urmaresti in intregime videoclipul atasat mai sus pentru a intelege in totalitate procesul si pentru a te dezvolta cat mai mult in Facebook Ads.

CE ITI RECOMAND SA FACI MAI DEPARTE PENTRU A TE DEZVOLTA:

Alatura-te gratuit grupurilor private de Facebook si Discord si urmareste cursurile mele gratuite pentru Shopify dropshipping si Facebook Ads:

Imi poti scrie pe Instagram daca vrei sa iti raspund la orice intrebare legata de comunitatea Dropshipping Romania, antreprenoriat, afaceri si vanzari online, reclama si publicitate, cat si altele.

Sper ca te-am ajutat. Cheers! 🥂

 

Invata de la Andrei!

Vezi mai multe materiale plătite și gratuite create de Andrei pentru a dezvolta viitorul tău și cel al afacerii tale.

INVATA DE LA ANDREI
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.